Rock On

2018/08/05

Aurinkokellojen kautta Siniseen luolaan


        

Aloitettiin päivä mun mittakaavasta katsottuna todella aikaisin. Tehounilla päästiin ylös, muuten lähdöstä ei olisi tullut yhtään mitään. Aamukahdeksalta oli lähtö, sen toivossa että päästäisiin Siniseen luolaan - mutta perille päästyämme suunnitelmiin tuli muutos, koska Siniseen luolaan oli kolmen vartin jono. Sen sijaan mentiin aamiaiselle ja kalastusmuseoon. Mua kiinnosti lähinnä yläkerrassa olleet kellot. Tiesin jo pikkutyttönä että oli erilaisia kelloja, esim. aurinkovarjokelloja - mutta vasta nyt näin sen livenä. Veneeseen palattua kanssamatkustajani syöttivät kaloille ruokaa. Ite en tollasta tekisi, koska kaloille kuuluu plankton, ei leipä.  Sen saaren katsauksen jälkeen toinen yritys. Tällä kertaa päästiin vähemmällä jonolla eikä näin tarvinnut skipata Sinistä luolaa, joka on vähintäänkin osasyy miksi varattiin tuo sightseeing -reissu.

Sininen luola oli kaunis, muttei iso. Pohjaan näki aika hyvin. Kuvat eivät kerro kaikkea sitä Sinisen luolan kauneutta, vaan se on koettava itse. Päivä jatkui tuon jälkeen vesiaiheisesti, ja pikakatsaus eri snorkkeleiden parissa muistutti miksi silmät pysyy jatkossa ennemmin kiinni veden alla. Myös Vihreä luola olisi pitänyt nähdä, mutta valitettavasti sen näkeminen peruuntui. Harmi sinäänsä, mutta ei voi mitään.

Useiden merivesipisaroiden jälkeen mentiin yhteen pikkusaareen syömään. Siellä oli vain yksi kallioranta ja ravintola. Valinnanvaraa ei juurikaan ollut. Otin liian öljyistä juustoa (joka oli muuten suuri virhe!!) ja tomaattikeittoa josta ensiksimainitusta tulin kipiäksi loppulomaksi ja vähän päälle. Vasta keskiviikkoinen syömislakko paluun jälkeen paransi mut, joten leikin asia se sonta ei ollut. Tomaattikeitto oli onneksi hyvää. Sitten jatkettiin matkaa Hvarin saareen, joka paljastui ostoshelvetiksi. Helvetiksi siksi, koska mun pitäisi vähentää tätä ostoshysteriaani. Ja mikä parasta, ei keritty edes syömään siellä. Aika tikitti samaan aikaan ko olen päättämässä mitä otetaan ja mitä jätetään. Mistä sitä tietää vaikka niitä (ja miksei muitakin) ostoksia näkyy täällä joku kaunis päivä päivän asu -muodossa. 

Tässä vaiheessa lomaa mua alkoi laulattamaan jo sen verran, että löysin itteni laulamasta Kulkurin Iltakaljaa. Oli siinä kanssamatkustajilla miettimistä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.