Rock On

2017/11/24

Rakkaudella menneisiin vuosikymmeniin
 
Kiinnostuin vintagesta jo lapsena. Se kertoi muun muassa siinä, että tykkäsin käyttää niitä kledjuja, joita sain lahjoituksena sukulaisilta. Vaaleanliila samettipaita, punainen kukkakuosilla varustettu setti, liila vähän hajalla ollut rotsi, sateenkaaritoppi, vaaleenpunainen batiikkikuosinen mekko ja petrooli lyhythihainen huppari olivat niitä joista tykkäsin. Tykkäsin myös sen ajan muodista tottakai, mutta jos ysärikledjut kiehtoi silloin niin sellaista pidettiin varmaankin vanhanaikaisena...

Se eskaloitui sitten täysillä aikuisiällä, johtuen siitä että uskalsin vihdoinkin kirppariostoksille. Käyn lähinnä UFF-myymälöissä etenkin euron päivillä, koska niissä voi maksaa kortilla. Useimmissa ulkokirppiksissä ei voi maksaa muuten ko käteisellä, ja niitä siksi välttelen.Eniten mua kiehtoo kasari- ja ysärimuoti. Jälkimmäinen tosin kiehtoi mua jo pienestä pitäen kasari tuli sitten vähän myöhemmin. Etenkin rocktyylit uppoavat, tosin ne uppoavat aikalailla joka muodossa. Samaa en voi sanoa esim. "tätilookista". Kuitenkin olen siitäkin kategoriasta poiminut tuulitakit ja kuviolliset pitkähköt hameet käyttöön.

Muista vuosikymmenistä olen poiminut lähinnä yksittäisiä juttuja. Kuitenkin vanhat autot ovat paljon kauniimpia, vanhat lehdet kiinnostavampia ja vanhat talot kiehtovampia ko uudet - siitäkin huolimatta vaikka nykyautot ovat ihanan hiljaisia, ilmastoituja ja hyvät äänitoistovälineet omaavia tai nykytaloissa on melkein aina hissit joka taas on hyvä juttu Sadielle tai muille liikuntavammaisille.  
Vaikka retrous ei aina mun tyylissä näkynyt, kuitenkin se on mua aina kiinnostanut. Ja siksi mie jauhaan tästä tässä ja nyt, koska se on yksiä mun kulmakiviä niin Pinterestissä, tyylissäni ko myös musamaussani. 

P.S. Mä just tajusin että olen spämmänyt tuota samaa lapsuuskuvaa tänne jo tyyliin miljoonaan otteeseen... no, mikäs siinä. En valitettavasti löydä kovalevyltä muita lapsuuskuvia jossa olisi näitä vintagekledjuja.

2 kommenttia:

 1. Olipas kivaa luettavaa tää postaus! Itse en ole mitenkään erityisen kiinnostunut retrosta oman pukeutumiseni suhteen, mut hyvin toteutettuna sellainen menneiden vuosikymmenien tyyli toimii aivan loistavasti muiden ihmisten päällä :)

  http://fiiaelina.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että kaikilla ei ole kiinnostusta eikä intohimoa tuohon toteuttamiseen, mutta hyvin toteutetut ne vaan toimii mun ja muitten vintagen ystävien inspiraation lähteinä!

   Poista

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.