Rock On

2017/08/03

Pitkää kokemusta tämänkin kanssa

Syntymäkuukauteni elokuu on alkanut ja back to school -aikakauden alun kunniaksi olen pitkästä aikaa erikoispostauksen kimpussa - viimeks taisin tehdä tällaisen Kalenterikuustoist -prokkiksen alaisuudessa. Mutta ei siitä sen enempää, hyökätään ne itse asiaan jota olen harrastanut miltei yhtä kauan ko mitä olen täällä asunut.

     
H I S T O R I A A
Olen harrastanut graafista suunnittelua lapsesta asti. Siinä missä ensimmäinen photoshopattu kuva on mustaturkoosin värinen psykedeelinen hiiri, niin ensimmäinen graafinen työni, jonka muistan oli "Lumikki ja seitsemän kääpiötä -näytelmän mainos", johon etsiskelin kuvia Googlen ihmeellisestä maailmasta sekä ClipArtista ja teksteihin käytin WordArtia (jonnet ei muista). Sen tein Powerpointilla 8-9-vuotiaana, ja ainoa asia mikä jäi harmittamaan on tavutus, joka meni väärin (tavutin sen näy-te-lmä, ko oikeesti se olisi näy-tel-mä) ...kuitenkin se oli hyvin tehty, ko ajattelee kaikkia seikkoja; en osannut silloin niin hyvin suomea, ja olin kaiken lisäksi erityislapsi. 

Vuosi sen jälkeen askartelin 36-sivuisen lehden, jossa oli niin tehtäviä, lehtiartikkeleita ko piirustussivukin. Takasivuna oli ajan hengen mukaan Buumi-mainos.   
K E H I T T Y M I S T Ä
Sen jälkeen olen tehnyt satoja piirustuksia, kymmeniä Powerpointteja monissa muodoissa. Teininä, yläasteikäisenä tein nimikkolehteä. Piirustussivua niissä "lehdissä" ei ollut, mutta sen sijaan niissä oli tilauslomake, mainoksia sekä tietenkin artikkeleita.

Kuitenkin niistä näkyi yks huomioitava asia mitä en tänä päivänä enää tekisi: Tekijänoikeudet. En välittänyt tuolloin pätikän vertaakaa tekijänoikeuslaeista. Joten älkää pyytäkö multa Mirette-lehtisiä, niitä ette tule saamaan ellet ole sitten luokanvalvojani yläasteelta. Oon oppinut nyttemmin nämäkin asiat, en esim. käytä muiden kuvia ellen sitten mainitse asiasta. Ja mä mainitsen, nämä näkyvillä olevat kuvat ovat löydetty joko Googlesta, We♥It-sta tai YouTubesta. (paitsi viimeisellä sivulla on myös mun ottamia kuvia)

N Y K Y Ä Ä N
En tee mitään virallisesti, koulukyvyttömyyden takia. Myöhemmin tässä kuussa päätetään mitä tehdä koulun suhteen. Todennäköisesti vielä jatketaan saikkua, en pysty vielä jatkamaan ko en ole kunnolla vielä kotiutunutkaan.

Olen tähän mennessä tehnyt kolme kalenteria, kuusi Mirette-lehteä, yhden Saana-, Pilviina- ja Mireille-lehden sekä kolme taittotyötä - yks liittyy viimevuotiseen kiinalaiseen uudenvuodenviettooni silloisen kaverini kanssa. Myöhemmin tänä vuonna aloitan ensi vuoden kalenterin, jonka julkaisen täälläkin sitten joulukuussa...

Lisäksi olen tehnyt lukemattoman määrän bannereita, kuvallisia sitaatteja sekä runoja, "mainoksia", logoja ja tietty niitä Powerpoint-esityksiä. Powerpoint, kiitos tästä suuresta lohkosta osaamiseeni. Jo tehtyihin graafisiin prokkiksiin pääsette tästä ja tästä. Myös tästä postauksesta löydätte esimerkkejä graafisesta osaamisesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.