Rock On

2016/12/07

Kalenterikuustoist: Miten valitsen kuvauspaikat?

Joulukalenterista päivää! Tänään kerron miten valitsen kuvauspaikat.

Suht tutussa ja turvallisessa ympäristössä

Etenkin jos olen yksin liikenteessä, en juuri halua ottaa riskiä ja mennä jonnekin toiselle puolelle Stadia tai toiseen kaupunkiin eksymään. Viime kesänä eksyin tämän kuvausreissun aikana. Lähellä oli etten olisi soittanut hätäkeskukseen, mutta onneksi kävelin niin pitkään kunnes löysin itseni Marjaniemen uimarannalta. Arvaa vaan oliko kintut kipeet? Tämän jälkeen päätin etten enää mene tuntemattomiin paikkoihin kuvaamaan, ellen ole esim. Miipan kanssa liikenteessä.


Idyllisessä ympäristössä

Silmiini miellyttäviä paikkoja ovat esim. autiotalot, metsät, puistot ja graffitiseinät. Autiotaloihin en ole vielä ikävä kyllä päässyt kuvaamaan. Jos joku ihana löytää jonkun kivan autiotaloseudun, saa vinkata mulle Instagram Directissä @kujakissa tai Facebookissa. Tarvittaessa otan pyörän mukaan ja Reittioppaan avuksi. Metsiä, graffitiseiniä ja puistoja onneksi löytänyt ilman apuakin, vaikka asunkin Hertsikkana tunnetussa asvalttiviidakossa.

Lähellä kotia

Sitäkin se on suht usein. Etenkin impulsiivisessa mielessä tehdyt kuvausretket ovat tehty miltei aina lähellä kotia, tai ainakin kävelymatkan päässä kotoa. Useimmiten otan tosin matkakortin mukaan, siltä varalta että mun jalat väsyvät kesken kaiken tai alkaa satamaan. Sillä niin käy liian usein.

Ja  sinulle, joka olet aloitteleva valokuvaaja, ei hätää jos et pääse läheskään joka päivä esim. keikoille tai ulkomaille. Miekään en pääse, ja toisaalta mua ei edes kiinnosta - liian rankkaa settiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.