Rock On

2016/12/16

Kalenterikuustoist: Makaronilaatikko Mireten tapaan

Terve taas joulukalenterista. Tänään Mireten pahvituvassa valmistellaan illallista. Pahoittelen etukäteen hellan sotkua, tän talon emäntä ei ole vielä tehnyt joulusiivouksia.

Olen siis lakto-ovo-kasvissyöjä, joka tosin syö kananmunia vain leivonnaisissa. Korvasin sitten munamaidon Dolmion bechamel-kastikkeella (josta en muistanut ottaa kuvaa, hups) ja Koskenlaskijalla (tai Lastenkoskijalla, jos multa kysytään). Jossain perheissä makaronilaatikko kuuluu joulupöytään, mä aion syödä itekki omatekemää makaronipöperöä. Sekä riisipuuroa kiisselin (tai kaneli-sokerisekoituksen) kanssa, nyam! Puhumattakaan piparitaikinasta ja joulutortuista, hah-hah-haa! Mutta nyt aiheeseen vaikka voisin hehkuttaa noita herkkuja vaikka loppupäivän...

Kolmanteen *sulatejuustoa. Unohdin kuvata suolan, voin ja veden. Sellanen ~40g voita riittää uuninpellille, ettei laatikko kärtsähdä. Vettä tarviit sekä makaronin että soijarouheen paistoon. Suolaa siinä ruokalusikallisen verran, ettei lootasta tule aivan mautonta. Kippaa makaronin vesi niitten valmistuttua pois, jätä soijarouheen vesi paikoilleen. Sekoita makaronit ja sulatejuusto soijarouheeseen. Sekoita niin kauan kunnes sulatejuusto on sekoittunut tasaisesti. Voitele pelti.
Tee tätä aivan niin ko tekisit tavallista makaronilaatikkoa, veivaat uunin lämpötilaa 225 asteeseen ja paistoaikaa on siinä 30-45 minuuttia, riippuen uunista ja siitä, kuinka rapean kuorrutuksen haluat.


Sitten ko koet makaronilootasi sopivan kypsäksi, ota pois uunista. Lautaselle, kahveli käteen ja ei ko menox!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.