Rock On

2016/12/21

Kalenterikuustoist: Kolkyt faktaa

Tänpäiväinen luukku tulee tässä. (Inspistä uusiin postauksiin ei ole vieläkään), 
joten saatte vanhoista luonnoksista jotain mielenkiintoista. 
Mun piti julkaista tää synttäreinä.1. Synnyin maailman toisella puolen, maassa jossa lampaita on monta kertaa enemmän ko ihmisiä. Siellä on myös maailman eteläisin pilvenpiirtäjä. Kyllä, olen käynyt siinä pilvenpiirtäjässä muutaman kerran. Yhellä kerralla ostin myös pilvenpiirtäjäpehmolelun, mutta niin ko saattaa arvata, hukkasin sen todennäköisimmin muutossa tänne.

2. Lapsena pelkäsin tosi paljon koiria, koska ne räksyttivät kovaa. Samalla ko muut menivät silittelemään koiria, mä jäin odottamaan ko muut tuli pois. Pelkäsin muita (etenkin isoja) eläimiä, mutta en mitään muuta niin paljon ko koiria. Aistiyliherkkänä tosin pelkään niiden haukuntaa vieläkin, mutta kilttien koirien kanssa tulen nykypäivänä toimeen.

3. Mun jalat eivät ole koskaan murtuneet monista nyrjäytyksistä huolimatta. Käsi sen sijaan on murtunut kerran. Luulin monta vuotta että olen pudonnut keinusta, mutta sitten selvisikin että olen pudonnut 1,5 m kiipeilytelineeltä. Olin silloin viisivuotias.

4. Nyrjäytyksiin vielä. Nyrjäytin nilkkani aika pahasti, ko katoin jotain Disneyn videota, jossa Minni leikki ballerinaa ja tietenkin halusin matkia sitä. Sen jälkeen baletin tanssiminen jäi pois lopullisesti. Elettiin silloin vuotta 2005.

5. Toisin ko monet muut lapset, en pelännyt Morsoa tai muitakaan lastenohjelmia. Pidin niitä symppiksinä. Mutta se mitä pelkäsin TV:stä, oli ehdottomasti se TV:n lumisade, joka tuli aina, ko videot kelaantuvat tarpeeksi pitkälle. En osannut kelata videoita ennen kouluikää, joten menin aina toiseen huoneeseen piiloon.


6. En edes muista milloin mä söin ekan kerran Nutellaa. Siitä on niin pitkä aika, taisin olla tosi pieni silloin. Tänne muutettuani mulle ostettiin halppis-Nutelloita, jotka eivät äklömakeudellaan ole tosiaankaan yhtä hyviä ko aito Nutella. Itseasiassa mä söin Nutellaa viimeksi lähiaikoina.

7. Mä osasin kertotaulut jo viisivuotiaana. Mutta vaikka olen muuten semihyvä matikassa, en ikinä ole oppinut jakotauluja, prosenttilaskuja enkä niitä sanallisia tehtäviä. Kiitos puhelimen laskimen, mun laskupääni on nykyään ala-asteikäisen mun tasolla. Hävettää...

8. Pidän kirjoittamisesta, ja mulla olisi siihen lahjoja, mutta vuosien saatossa kirjoitan nykyään aika tiivistetysti etenkin blogimaailmassa.

9. Olen käynyt seitsemän kertaa Kroatiassa iskäni sukujuurten ja kavereiden ansiosta. Ens vuonna mun on kyllä päästävä sinne, ekaa kertaa viiteen vuoteen - viimeksi kävin vuonna 2012. Toisin sanoen, olen puoliksi kroatialainen ja se toistaiseksi näkyy vielä sukunimestäni.

10. Mä en ole mikään lukutoukka, etenkään fiktiivisen kirjallisuuden osalta. Hyvä jos yksi hylly täyttyy, ja suurin osa niistäkin kirjoista, mitä mulla täällä on, ovat mun lapsuudesta ja täällä lähinnä pölyttymässä. Vien ne turhuudet Roihikaan pölyttymään kuha remontti siellä päättyy ja ne kirjat millä mä teen jotain, jätän tänne. Toinen vaihtoehto tietenkin on antaa ne kavereille.


11. Halusin 10-vuotislahjaksi pupun. Ihka oikean pupun. Mutta vähän niin ko arvasitte, en saanut sitä. Mutta se oli tavallaan se on hyväkin juttu, koska olisi tuonut mulle vain lisää riesaa mun vaikeaan nuoruuteen ja menetyksiä sitten täysikäisyyden kynnyksellä.

12. Pidän enemmän pienestä leipätekstistä (<12px), ko isosta (>14px). Näin on ollut aina vuodesta 2009 alkaen. Poikkeuksen sääntöön tähän tekee Courier-fontti. Sitä pidän aina koossa 12-14px. Liian iso fontti (ja leveä ulkoasu) ei tee muuta ko hallaa mun silmille. Onneksi voin pistää sivun koon aina pienemmälle.

13. Osasin käyttää ekan kerran Ctrl+C / Ctrl+V vasta peruskouluiän ylitettyäni, lisäksi osasin käyttää Alt+Gr-painiketta vasta teini-ikäisenä! Shift-painiketta osasin tosin käyttää jo 7-vuotiaana, onneksi, muutenhan pikku-Mian datailuista ei olisi tullut mitään.

14. Yläasteen seiskan lopulla koodasin Galtsuun modauksia (eli ulkoasuja) ja uskokaa tai älkää, niistä tuli lopulta aika hienoja. Piti sitä mulla tekemistä olla ko ei kouluun päässyt. Näistä taidoista on nykypäivänäkin hyötyä, nimittäin mm. tämän ja mun sivublogini tuunaamisessa.

15. Mä en pysty syömään pakastettuja mustikoita, keitettyjä kasviksia, kanaa, fileitä, kalaa enkä tavallisia jogurtteja niitten ikävän koostumuksen takia. En vaan voi asialle mitään, että mulle kehittyy niistä oksennusrefleksi. Monesti yritetty, jopa tuputettu. Ei pysty, liian ällöttävää.


16. En erota vasempaa ja oikeaa enkä ylhäätä ja alhaata. Tämän takia olen monesti harhaillut ko Ellunkana jopa tuttujen ostareiden käytävillä, en osaa neuvoa suunnissa pätkääkään ja on mennyt väärä hella monesti päälle.

17. Mä en juuri koskaan sano "ole hyvä" ko joku mua kiittää. Sanon sen sijaan "eipä kestä / eipä kestä kiittää". Sen sijaan enkuksi sanon tän "you welcome" tai muilla kielillä vastaavan "ole hyvän".

18. Päivämäärä 18.4.2004 oli päivämäärä, joka muutti mut totaalisesti ihmisenä.

19. Mua on hyväksikäytetty miltei kaikella mahdollisella tavalla. Niiden myötä olen menettänyt kaiken seksuaalisen haluni, itsetuntoni ja lopulta uskalluksen liikkua yksin ulkona.

20. Olen vaativa persoona. Monesti esim. postauksia on jäänyt viikoiksi - miltei kuukausiksi pölyttymään luonnoksia-kansioon koska ne eivät täyttänyt mun standardeja, näyttö meinasi jäädä kesken koska sen tekeminen oli mielestäni liian pitkäveteistä, ruuan koostumuksen pitää olla just eikä melkein ja jopa paitoja jäänyt ostamatta koska kaulus on ommeltu väärällä tavalla.


21. Mä oon perinnyt äidiltäni hyvät unenlahjat. Jos mulla ei ole tekemistä, nukun. Jos takana on rankka päivä, nukun. Olen tosin perinnyt häneltä myös hyvän värisilmän sekä luovuuden.

22. Jos katon TV-tä, katon sieltä joko 1) tulliohjelmia, 2) keittiöohjelmia, 3) surkuhupaisia leffoja tai 4) näin joulun alla niitä jouluhössötyksiä. Esim. Australian rajalla, Leijonan luola, Kurjat kuppilat ja Kauhukeittiö...

23. Tosta edellisestä tulikin mieleen että mä en voi sietää Salkkareita enkä muitakaan saippuahuuhaata. Harvemmin katon muutakaan, mistä ikäiseni yleisesti tykkäävät. Esim. Twilight, Nälkäpeli, Skins, Games of Thrones... roskiin vaan.

24. Ennen oli kaikki paremmin, etenkin jos kysytään ulkoisista seikoista. Musa oli parempaa, tyyli oli parempaa ja jopa graafinen suunnittelukin oli parempaa. Nykyajasta säilyttäisin kaiken sen teknologian ja - nopeuden teknologiassa. Vanhat PC-t ja Macit ovat kiinnostavia mutta sori vaan ettei mua kiinnosta jumalattoman hidas puhelinverkko.

25. Haluaisin kirjoituskoneen ja vintagetyylisen Dymo -koneen ihan vaan askarteluun. Koska ne fontit niissä ovat mun yksi rakkauskohteista.


26. Jos olisin elänyt keskiajalla, mut olisi poltettu noitana monista seikoista. Olen punapää luonnostaan, en usko yliluonnolliseen ja suhteellisen outo tapaus. Onneksi en syntynyt silloin, olisin tullut hulluksi jo vähemmästä.

27. En usko salaliittoteorioihin, UFO-ihin, Jumalaan, Saatanaan, hammaskeijuihin, peikkoihin, keijuihin enkä Joulupukkiin. Oikeesti, se taivaalla nähty "UFO" on vaan roska auton ikkunassa, rahaa tuova hammaskeiju sun mutsis, Joulupukkiasun takana vaan joku äijä ja salaliittoteorikot samanlaisia sekopäitä ko Donald Trump.

28. Kuuntelen mieluummin seissarin käännösiskelmiä naureskellen ko autosamplella tehtyä "räppiä" naamapalmuillen. Arttu Lindeman ja Benjamin ovat hyviä esimerkkejä artisteista, joihin en lankea varmaan ikinä. Ette kuitenkaan tunne kuuntelemiani artisteja, vai tiedättekö sellaisia tähdenlentoja ko Dead End 5 tai Kake Singers?

29. En voi sietää kotitöitä enkä liian tiukkoja sääntöjä. Kiitos useille tahoille, jotka pilasivat itsetuntoni alistamalla mua. Kotityöt eivät kiinnosta siksi, koska motia niihin ei ole ja siksi nytkin mun keittiötä koristaa nytkin tiskivuori ja muuta kämppää kaaos.

30. Olen käyttänyt koko lapsuuteni ja suurimman osan flip-flopeja. Nykyään en käytä niitä koska ne eivät ole käytännölliset, mukavat eivätkä sovi tyyliini. Jalkasieni tosin vaikutti myös päätökseni, lopetuspäätöksen aikoihin mun jalat olivat niin pahassa kunnossa että ihan itkettää.

Mitä muuta haluatte tietää musta?

4 kommenttia:

 1. Kohta 19 alkoi ketuttamaan niin maan penteleesti.. Helevetin paskapäät..

  -Pöllö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Suurin osa ovat ulkomaalaisia miehiä, en tajuu että mikä helkkarin fetissi niillä on, ko menevät häiriköimään meitä naisia. Ei tarvii olla edes kovinkaan nätti että ne yrittävät iskeä mut... eikä ylikontrolloiva iskä ainakaan paranna tilannetta... D:

   Poista
  2. Joo suosittelen kyllä kaikille naikkosille sumutinta jos yöllä liikuskellee yssiksee.. kyl niitä löytyy kaiken värisiä paskapäitä.. sitä en ymmärrä et ne jottai kyrpäkuvia lähettellee :D naureskellaan ain tyttöystävän kans :D

   -Pöllö

   Poista
  3. Ja jos ei sumuttimeen oo varaa, niin voi harjoitella itsepuolustuslajeja. Kyynelkaasu tai paprikasumutin olis kyllä aika jees hankinta tän tän tän... kaasunaamarin lisäksi. Noitten sikojen takia en mielelläni käytäkkää mitään Skypeä tms. :'D tai soittele tai mitään...

   Poista

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.