Rock On

Jotain mun kuvaamisestaRahansa arvoinen harrastus, jossa ei kyyneleiltä ja hermoromahduksilta vältytä.
Joku päivä tästä harrastuksesta tulee vielä jotain enemmän, ennemmin tai myöhemmin. 
Melkein kymmenen vuotta olen tätä juttua tehnyt, kaikenlaisia merkkejä on kokeiltu. Ensi kosketukseni kameramaailmaan oli ko koklasin faijani Pentax -kameraa. Siitä sitten on käytetty milloin mitäkin merkkejä ja malleja. Ekaa GoPro-ta/videokameraa, vedenkestävää ja polaroidia venatessa...


Millä?
Canon "Seitsemän elämää" EOS 1200D (1/2015 ->)

Canon EOS 50D (9/2017->)

Canon Ixus 160 (6/2015->)

Adoptiolapset: Kitti (18-55 mm), Makro (70-300 mm), Laajis (10-18 mm), Viivi (50 mm), Vassi (52 mm)
Tulevat adoptiolapsensa:  (jalusta), Matleena (matkaobjektiivi, 18-200 mm)
Heillä on kantokassi. Kitti pitäis päästää jo eläkkeelle tai vähintään kunnon pesulle...

Lisäksi kuvaan Canon EOS 50D- (ostettu käytettynä 9/2017) Canon Ixus 160- (ostettu 6/2015) ja Olympus SP-620UZ-kameroilla (ostettu 6/2012) sekä Samsung Galaxy J5 -puhelimella. Puhelinkuvat kuitenkin tulevat lähinnä Instagramin puolelle.


Miten?
Milloin räpsäisen, milloin huolellisesti ja tunnolla. Kuvaan useimmiten käden varassa, joskus apuna on esim. maa (etenkin tähtikuvat), pöytä, jakkara, tai vaikkapa muuntaja. Sana on vapaa, mie määrään säännöt.


Missä?
Kalenterikuustoist antaa tähän vastauksen.


Milloin?
Kuvaan vaikka kolmelta aamuyöstä, jos siltä tuntuu. Mieluiten kyllä kuvaan päivällä, silloin on valoisaa. Tai auringonnousun taikka -laskun aikaan, silloin valo on ihanan väristä. Mutta useimmiten kuvaan iltapäivällä ja illalla, aamut pyhitän nukkumiselle ja muille askareille.


Mitä?
Se vaihtelee. Talvella ja muuten pimeillä vuodenaikoina kuvaan useimmiten valomaalauksia ja muita valonlähteitä, keväästä syksyyn kuvaan luontoa. Ympäri vuoden kuvaan esityksiä, tapahtumia, näyttelyitä ja kavereita.


Miksi?
Haluan ikuistaa ihania hetkiä. En ole savantti, pikemminkin päinvastoin, joten valokuvaaminen tuntuu helpommalta vaihtoehdolta ko piirtäminen. Se tuo myös mukavaa haastetta, etenkin jos kuvaa manuaalisesti.