Rock On

2016/09/26

Minä ja mun lapseniHeissan, tänään kerron teille lapsistani eli kameroista vähintäänkin lyhyesti, mitä mulla on ollut vuosien varrella. Mulla on ollut nykyisen lapsen lisäksi 3 Canonin pokkaria, halppis vedenkestäväkamera sekä 1 Olympuksen pokkari ja puolijärkkäri mun nimissä. Loput kamerat, kuten Lumix, olivat mun faijan - tai sitten ne olivat kännykkäkameroita. Kerron tarkemmin niistä, jotka ovat vielä hengissä. Niitä on nykyisen lisäksi yksi. 

"Kuolleista"  / hukkuneista kameroista: Sain joululahjaksi vuonna 2008 ensimmäisen kamerani. Se hukkui viikko ennen 13-vuotispäiviäni... sitten sen pikkusisko tuli mulle vuonna 2010, mutta se koki karun kohtalon muutamia päiviä ennen Kroatian-reissua. Sen jälkeen mä sain äidiltä Olympuksen pokkarin, kuvia siitä kamerasta mm. tässä postauksessa - sitten seki päätti elämänsä, tällä hetkellä Märkiön leirikeskuksessa. Mutta nyt kameraan, jonka sain rippilahjaksi...

...joka siis oli Olympuksen lelujärkkäri. Havittelin järkkäriä jo silloin, mutta faija ei suostunut auttamaan hankkimaan mulle sellaista. Ja koska mä olisin muuten tuhlannut rahani vaatteisiin, niin päätin ostaa sellasen "leikkikaverin", joka nykyään sinnittelee viimeisiään mutta on kuitenkin vielä hengissä. Takaluukku on jesarin varassa, mutta on muuten kunnossa. Haenkin joku päivä rautakaupasta teippiä juuri tota pölvästiä varten, että voin käyttää sitä vielä vuosien päästä. ...koska mä rakastan noita efektejä mitä tää mun esikoiseni sisältää. Kalansilmä, punk-efekti, neulansilmä... mutta ehdoton suosikkini on heijastus! Tää oli eka oma kamera, jolla valokuvasin muutakin ko niitä kukkapenkkikukkasia ja selfieitä. Ensimmäisen kerran hän pääsi ahkeraan käyttöön Vuosaaressa, mutta ekat julkaistut kuvat siitä reissusta ovat vuoden 2012 lomareissulta. Siitä lomasta yleisesti tässä, kujakissaspesiaali taas tässä.
Tässä hyviä esimerkkejä Heijastus-efektillä. Kaikista kuvista olen muokannut vain sen verran, miten mä useimmitenkin muokkaan. Eli hienosäätöä ja mahdollisesti rajaamista. Siitäkin teen oman postauksen joskus, mutta en tänään enkä varmaan lähipäivinäkään...

Nykyinen kaunokainen on hankittu ahkeran pullojenmetsästysten palkintona. Ensimmäinen postaus nykysen kameran kuvilla pääsee tästä linkistä. Sen hankkiminen oli vuoden 2015 kohokohta samalla tavalla, ko tän vuoden kohokohta taas on oma pieni pahvilaatikko. Nykyistä kannan mukana miltei aina, samaan aikaan ko tää rippilahjakamerani on lähinnä kodin hupivarusteena ja varakamerani samoin, jonka kävin hankkimassa aikoinaan vuoden 2015 Helsinki-päivää varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.