Rock On

2015/12/09

Luukku 9: Kulissien takana

Joulukalenterista hyvää päivää!
Tänään näytän teille nimittäin epäonnistuneita otoksia. Niin ko kaikenmaalaiset ja -taitoiset ja -näköset valokuvaajat tietävät, hyvää kuvaa ei tule ko harvoin ekalla tai tokallakaan kerralla.


Nämä kaksi kuvaa ovat aivan liian sumuisia. Toisessa kuvaaja (joka oli kaverini kaveri) ei osannut ottaa kuvaa ollenkaan. Hän voitti jopa ex-maikkani taidoissaan. Toinen taas on sumuinen selfie. Surullista on se, että liian monella tyyppilöllä on FB:n profiilikuvissa ja Instagramissa sata tusinasta. Sori vaan, mutta mä en tule tykkäämään yhdestäkään teidän sumuisesta selfiestä.


Nämäkin ovat aivan liian sumuisia ja huonolaatuisia, mutta tällä kertaa kaverini ei ollut kuvienottosessioissa mukana, vaan nää menevät mun piikkiin. Nolointa tästä tekee se, että mä vieläpä julkaisin toisen kuvista tässä postauksessa. Toinen kuva taas oli niin keltainen, että mun piti pienentää värikylläisyyttä ettei herkimmille tuli kuvan katsomisesta huonoa oloa - itte ko en pystyisi kattomaan kuvaa pitkään ilman hedaria...


Jo pieni virheliike voi pilata kuvan, etenkin jos kuvaa esim. kuuta. Tai ihmisiä. Jos suinkin mahdollista, älä koskaan rajaa nivelten kohdalta. Ekassa kuvassa ei ole ihmisiä, vaan kuu, mutta hyvin huono kuva siitä, sillä kuu jäi ikävästi alanurkkaan. Tokassa kuvassa on huono sommitelma randomeja ihmisiä Stadin keskustassa ja se on räpsäisty mun "hälläväliä"-vierustoverin tapaan. 



Myös jälkikäsittelyssä voi epäonnistua pahalla tavalla. Muun muassa liiat tekstit (etenkin huomionkerjäyssävyllä) tai ClipArt-tyyliset kuvat nenäblurreineen pilaavat kuvan. Kummassakaan kuvassa ei ole ajateltu myöskään poseerausasentoa eikä kameran paikkaa hyvin. Nimittäin toisessa kuvassa kuva "katkeaa" ikävästi polvien kohdalta, molemmissa on jäätävä ilme ja asento.

Jos olisi mahdollista, ottaisin aikakoneen vuoteen 2010 ja kysyisin 13-vuotiaalta Mipalta, että "Oletko aivan varma että haluat julkaista näitä kuvia sosiaalisessa mediassa?" ~ some-termi ko ei vielä silloin ollut käytössä. Mä en vieläkään pidä näistä kuvista, enkä varmana tule pitämäänkään näistä.

Muuten olisin voinut laittaa tämän kuvan jo tähän postaukseen, mutta jos tarkkoja ollaan, niin kattokaa taustalle. Kattokaa kuvat aina tarkasti ennen ko aiotte pistää mihinkään postaukseen, ellei postaus kerro juuri tällaisista kuvista, eli epäonnistuneista kuvista. Lisää epäonnisia kuvia tulee joku päivä! Mutta nähdään huomenna. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko asiaa? Hyvä.
Vastaanko? Kyllä.

Mutta muista, lähetä vain sellaista palautetta jollaista sie myös mahdollisesti kestäisit.